Samen wonen, maar dan écht anders

De voormalige Borgmanscholen aan de Nieuwe Kijk in ’t Jatstraat en de Jacobijnerstraat betreffen twee van de veertien door de gemeente Groningen aangewezen locaties waar creatieve en inspirerende oplossingen voor het wonen in de binnenstad gerealiseerd kunnen gaan worden. De beide scholen komen te koop voor cohousing projecten. DAAD architecten uit Beilen heeft reeds een ontwerpstudie gemaakt voor de locatie aan de Nieuwe Kijk in ’t Jatstraat en Specht architecten uit Groningen heeft hetzelfde gedaan voor de locatie aan de Jacobijnerstraat. Beide bureaus gaan samen met de toekomstige bewoners de definitieve plannen maken.

Ik doe mee!

Meld je nu aan voor de locatie Jacobijnerstraat!

Meld je nu als groep of als individu aan voor de locatie Jacobijnerstraat!

Iedereen die zich als belangstellende heeft aangemeld nodigen we uit voor de informatiebijeenkomst op woensdag 12 december op de GRASboot aan de bloemsingel 1001. Tijdens deze bijeenkomst licht Rizoem samen met Specht architecten je in over de verschillende onderdelen van het plan waaronder het vormen van een groep, het maken van een gezamenlijk woonplan, het oriëntatie- en keuzetraject en het tijdspad. Rizoem begeleidt de toekomstige bewoners in deze stappen.

Uiteindelijk zal elk van de locaties worden toegewezen aan één van de groepen die een gedegen en realiseerbaar woonplan indient, dat past bij de door de gemeente gestelde randvoorwaarden. Hieronder volgt meer informatie over de inhoud en het tijdpad van dit traject.

 

Group

Aanmelden

Heb je interesse in cohousing in de binnenstad van Groningen? Meld je dan aan voor het oriëntatie- en keuzetraject door onderstaand formulier in te vullen. Lees meer over de locaties en het traject op deze website. Noteer de data direct in je agenda!