Nieuwe kijk in 't Jatstraat

Heeft zijn toekomstige bewoners gevonden!

De locatie Nieuwe kijk in t’ Jatstraat heeft ondertussen zijn toekomstige bewoners gevonden! Als toekomstige buren werken zij samen onder de naam LAIV. 

Hieronder in het kort hun verhaal:

Waarom Co-housing?
Als bewonersgroep van “55 plussers” dromen wij al enige tijd over een gezamenlijke manier van wonen. De dromen hebben we vertaald in een visie op wonen. Iedereen wil zelfstandig in een volwaardig appartement wonen maar ook in verbinding met medebewoners. Die verbinding geven we praktisch vorm in collectief gebruik van ruimtes, keuken/atelier, werkplaats, gereedschap, logeerruimte en sauna Daarnaast willen wij er ook voor elkaar zijn als goede buren. We willen omkijken naar elkaar, iets voor elkaar betekenen en als groep van betekenis zijn voor de buurt. Kortom: LAIV = Living – Apart – In Verbinding

Locatie Nieuwe Kijk in ’t Jatstraat!
Wij zijn heel erg blij dat we binnenkort over de Borgmanschool, Nieuwe Kijk in ’t Jatstraat kunnen beschikken. Deze locatie biedt ons als groep de mogelijkheid onze dromen te realiseren. Vlakbij het centrum van  de stad Groningen. Een gebouw met karakter, historie én de mogelijkheid om het duurzaam te verbouwen, met een mooi Hof en het zo tot een fijne woonplek te ontwikkelen. Aansluiten bij de randvoorwaarden van de gemeente. Voor LAIV zijn deze voorwaarden passend met onze individuele en collectieve wensen. Met Kuub werken we aan het groepsproces. De tekeningen van DAAD architecten inspireren ons in het uitwerken van het woonplan.